ORGANIC HEMP PRODUCTS
Τα έλαια

Τα έλαια που παράγονται από το φυτό της βιομηχανικής κάνναβης, Cannabis sativa, γίνονται ολοένα πιο γνωστά και δημοφιλή χάρις στη πληθώρα εφαρμογών τους στη διατροφή, στη βιομηχανία καλλυντικών και στη φαρμακοβιομηχανία. Τα έλαια που προέρχονται από την επεξεργασία της Cannabis sativa διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με το τμήμα του φυτού από το οποίο προέρχονται, τα κανναβινοειδή που περιέχουν  και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται. Ανάμεσα στα έλαια που παράγονται από την βιομηχανική κάνναβη δεσπόζουν το έλαιο σπόρων βιομηχανικής κάνναβης (Hemp seed oil) και το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD oil).

Το έλαιο Κανναβιδιόλης (CBD oil) εκχυλίζεται από τα λουλούδια, τα φύλλα και τα στελέχη του φυτού της βιομηχανικής κάνναβης και έχει, όπως δηλώνει το όνομά του, υψηλή περιεκτικότητα στη κανναβινοειδή ένωση, Κανναβιδιόλη (CBD).

Χάρις τις ιδιότητες της Κανναβιδιόλης, το έλαιο CBD, όχι μόνο δεν έχει ψυχοτρόπο επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά επιπλέον παρουσιάζει αντιψυχωσική δράση που του επιτρέπει να εξουδετερώνει την ευφορική επίπτωση της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) στον άνθρωπο.

Οι παραπάνω ιδιότητες του ελαίου CBD το έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως σημαντικό για την ιατρική βιομηχανία της κάνναβης εφόσον η χορήγησή του, μεμονωμένα ή συνδυαστικά με άλλα κανναβινοειδή, προσφέρει δραστικές θεραπευτικές ή καταπραϋντικές λύσεις σε πολλές ασθένειες, προστατεύοντας τον πάσχοντα από ανεπιθύμητες ψυχοδραστικές συνέπειες. Το έλαιο Κανναβιδιόλης αποτελεί νόμιμο συμπλήρωμα υγείας το οποίο περιέχει, πέραν του CBD, και άλλα ευεργετικά για τον οργανισμό κανναβινοειδή όπως τα CBDA, CBC, CBGA, CBCA. Εξαιτίας της συμπυκνωμένης μορφής του ελαίου και με σκοπό την βελτιωμένη δοσολογία και γεύση του, συχνά πριν την χορήγηση στον άνθρωπο αραιώνεται με ελαιόλαδο ή έλαιο σπόρων βιομηχανικής κάνναβης.                   

ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗΣ (CBD Oil)
  • Εξαιρετική εφαρμογή στην θεραπεία της επιληψίας και στην άμβλυνση των επιληπτικών κρίσεων.
  • Συμμετοχή στην θεραπεία ενάντια στον καρκίνο.
  • Εφαρμογή στην θεραπεία κατά φλεγμονωδών διαταραχών, νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως η νόσος Parkinson και το Alzheimer αλλά και αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και ο Ερυθηματώδης Λύκος.
  • Δραστική εφαρμογή ενάντια στο άγχος και στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο αλλά και απέναντι σε σύνθετες ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή και το σύνδρομο μετατραυματικού στρες.
  • Εφαρμογή κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του κακού κυκλοφορικού συστήματος.

Το έλαιο σπόρων βιομηχανικής κάνναβης (Hemp seed oil) εκχυλίζεται με σύνθλιψη σπόρων του φυτού άρα περιέχει απειροελάχιστη ποσότητα Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) και δεν έχει ευφορική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κληρονομώντας την σημαντική θρεπτική αξία των σπόρων, το έλαιο βιομηχανικής κάνναβης είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, σίδηρο και βασικά μέταλλα, καροτένιο, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E.

Το έλαιο που εκχυλίζεται εν ψυχρώ  έχει συνήθως πράσινο χρώμα και καίγεται εύκολα με αποτέλεσμα να συνίσταται η ωμή κατανάλωση του σε σαλάτες και κρύα πιάτα, χωρίς περεταίρω μαγειρική επεξεργασία. Εκτός από εξαιρετικά θρεπτική τροφή, το έλαιο σπόρων βιομηχανικής κάνναβης βρίσκει εφαρμογή σε καλλυντικά προϊόντα και σε βιομηχανικές εφαρμογές.

ΕΛΑΙΟ ΣΠΟΡΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (Hemp Seed Oil)
  • «Υπερτροφή» με σημαντικά θρεπτικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό και την κυτταρική υγεία. Βοηθά δραστικά σε περιπτώσεις χαμηλού μεταβολισμού και απόπειρες απώλειας βάρους καθώς και σε περιπτώσεις υψηλής χοληστερόλης και καρδιαγγειακών νόσων.
  • Πολύ καλό φυσικό ενυδατικό με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που εξισορροπεί την ξηρή επιδερμίδα, καταπολεμά τις δερματικές φλεγμονές και βοηθά σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση ή η ακμή.
  • Βρίσκει εξαιρετική εφαρμογή στην κοσμετολογία ως ιδανικό συστατικό καθημερινών προϊόντων, προσωπικής περιποίησης και φροντίδας, όπως οι κρέμες προσώπου και σώματος, το σαπούνι, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σαμπουάν και conditioner, οι κρέμες ξυρίσματος, lip balm, λοσιόν κ.α.
  • Βάση για διάφορες μορφές πλαστικού ως αντικατάστατο του πετρελαίου.
  • Συστατικό παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον χρωμάτων συγκριτικά με τις βαφές που έχουν ως βάση το πετρέλαιο.
  • Όπως και άλλα φυτικά έλαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμου βιοντίζελ.