Εκχύλιση με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε υπερκρίσιμη κατάσταση

Οι εγκαταστάσεις της Olympianshemp είναι εξοπλισμένες με έναν εκχυλιστήρα υπερκρίσιμου ρευστού υψηλής τεχνολογίας. Η μέθοδος εκχύλισης με υπερκρίσιμο ρευστό θεωρείται ως η πιο πράσινη μέθοδος εκχύλισης λόγω της χρήσης χαμηλών θερμοκρασιών και της επαναχρησιμοποίησης του διαλύτη (διοξείδιο του άνθρακα). Συγκριτικά με άλλους διαλύτες το διοξείδιο του άνθρακα είναι ασφαλές, οικονομικό, μη τοξικό και η χρήση του έχει ως αποτέλεσμα ένα υψηλής ποιότητας εκχύλισμα χωρίς υπολείμματα διαλυτών ή ίχνη βαρέων μετάλλων.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η μοναδική μέθοδος εκχύλισης σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το εκχύλισμα να διατηρεί όλες τις ουσίες και αρώματα του αρχικού φυτού. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συλλέξουμε ξεχωριστά τα τερπένια της κάνναβης, οι οποίες είναι αρωματικές ενώσεις με πλήθος εφαρμογών εξαιτίας των φαρμακευτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων τους.

Η εκχύλιση άλλων φυτών (πχ. φασκόμηλο, λουίζα, κόλιανδρος, χαμομήλι, χλωρέλλα και σπιρουλίνα) έχει επίσης πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε εποικοδομητική συνεργασία για την εκχύλιση αρωματικών βοτάνων και εκτός της κάνναβης.